0 0
Slik lager du spirer

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Tørre bønner, linser, erter, korn eller frø F.eks. byggkorn, adzukibønner, mungbønner, kidneybønner, kikerter, grønne erter, puy-linser eller brune linser
Vann
Norgesglass

Slik lager du spirer

Du kan spire bønner, linser, erter og frø. Enkel og billig supermat!

  • Enkelt

Fremgangsmåte

(Visited 273 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Bløtlegg over natten

Fyll på bønner, erter, linser eller frø i bunnen av et stort glass. Det er viktig at du ikke fyller på for mye, slik at spirene får godt med plass til å vokse. Ha på kaldt vann til det dekker og la stå i romtemperatur ca 12 timer.

2
Ferdig

Tøm av vannet

Legg en sil på toppen av glasset og hvelv det over vasken slik at vannet renner av. Skyll med friskt vann noen ganger.

3
Ferdig

Fest tøybit på toppen og sett på skrå i en skål

Fest et bomulls- eller linklede på toppen av glasset med en strikk. Sett glasset på skrå i en bolle, og ha et tykt klede over. Frøene må ha det ganske mørkt for å tro at de ligger nedi jorda. La de stå ute i romtemperatur ca 12 timer, før du gjentar skylleprosessen.

4
Ferdig

Skyll én til to ganger i døgnet til spirene er lange nok

Du skal helst skylle morgen og kveld, men det er ikke krise om du kun rekker én gang noen dager. Gjenta steg tre (skylling) og fire (feste tøybit og sette på skrå i bolle) hver dag til spirene er så lange som du vil ha dem. Det kan ta fra tre til ti dager.

Bruk spirene i salater, supper, som pynt på middagen eller på brødskiva. Så godt og så næringsrikt!

Hanne

forrige
Eltefrie surdeigsrundstykker
neste
Krydret blomkålsuppe

Legg til kommentar