Verdens beste sjokoladekake

0 0
Verdens beste sjokoladekake

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

26-28 cm form
300 g mørk sjokolade, 70% kakao
250 g meierismør
6 eggeplommer
10 eggehviter
250 g kokosblomstsukker evt. rårørsukker eller vanlig rørsukker

En fantastisk kake som også er uten hvetemel.

  • Middels

Fremgangsmåte

Tips! Det passer godt med vaniljeis til denne kaka. Det kan du lage av eggeplommene som er til overs. Halve oppskriften passer til en 18-20 cm form.

(Visited 530 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Gjør klar alle ingrediensene

Sett ovnen på 170 grader. Skill eggehviter fra plommene (pass på å ikke få plomme oppi hvitene, da får du ikke pisket de stive). Ha bakepapir i bunn av en kakeform (26-28 cm), smør sidene. Sjokolade i biter i en gryte eller stålbolle.

2
Ferdig

Smelt sjokolade og smør

Sjokoladen smelter du på veldig svak varme eller i vannbad. Smelt smøret oppi sjokoladen.

3
Ferdig

Pisk eggehviter

Pisk eggehvitene ca 70% stive før du har i litt over halvparten av kokossukkeret og pisker ferdig. Det skal være så stivt at du kan lage en liten topp som holder formen. Ha over i en stor bakebolle.

4
Ferdig

Pisk eggeplommer og resten av sukkeret

Visp stiv eggedosis.

5
Ferdig

Bland sjokoladesmør og eggedosisen (plommene)

6
Ferdig

Vend forsiktig sammen

Vend inn i eggehvitene med slikkepott. Forsiktig så du ikke slår luften ut av røra.

7
Ferdig
40 min

3/4 av røra i kakeforma

Resten av røra setter du i kjøleskapet, det skal bli glasuren. Stekes 40 min på 170 grader. For å sjekke om kaken er ferdig stikker du en gaffel ned i den; kaka er ferdig når gaffelen kommer ren opp. Avkjøl kaka før du går videre til neste steg. Sett den gjerne i kjøleskapet for at det skal gå fortere.

8
Ferdig

Glasur på

Snu kaka opp ned på et kakefat og bre over glasuren. Få den gjerne godt nedover kantene også. Sett kaka i kjøleskapet.

Hanne

forrige
Brennesleis
neste
Mormors syltede rødbeter

Legg til kommentar