Krydret blomkålsuppe
med ovnsbakt blomkål og thaicurry

1 1
Krydret blomkålsuppe

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 lite blomkål
1/2 liten løk (ca 50 g)
3,5 dl god kraft
100 g kokosmelk
1 ts thai curry paste, rød
1 ts hvitvinseddik
1 ts lønnesirup, kan sløyfes
Olivenolje, salt og pepper
Du trenger også en stavmikser

Bedre blomkålsuppe enn denne skal du lete lenge etter! Ovnsbakt blomkål er virkelig en smaksopplevelse, og du skal ikke se bort fra at suppa blir en favoritt også hos de som ikke liker blomkål!

  • Porsjoner 1
  • Enkelt

Fremgangsmåte

TIPS! Ristet blomkål er superpopulært blant de minste, og kan fint erstatte annet snacks på lørdagskvelden!

 

Oppskriften er til én stor porsjon eller to små. Suppa passer godt sammen med eltefrie surdeigsrundstykker.

(Visited 425 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Skjær blomkål i små buketter.

2
Ferdig

Ha olivenolje, salt og pepper på og sett i ovnen (180 grader) til de er gyllen brune, ca 30 minutter.

3
Ferdig

Svisj løk på middels varme til blank og myk, ca fem minutter. Pepper og thai curry svisjes kort sammen med løken mot slutten (OBS! følg med så det ikke svis).

4
Ferdig

Bland alt og kjør med stavmikser

Ha i grønnsakskraft og kokosmelk, lønnesirup, og mesteparten av blomkålbitene (spar noen til garnityr). Kjør suppa med stavmikser.

5
Ferdig

Smak til med salt og pepper

Og server gjerne sammen med eltefrie surdeigsrundstykker.

Hanne

forrige
Slik lager du spirer
neste
Grovt rugbrød med surdeig

Legg til kommentar