Brennesleis

0 0
Brennesleis

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

225 g brenneslevann Sånn cirka, det er ikke så nøye.
180 g banan Sånn cirka, det er ikke så nøye.
10-15 g ingefær, etter smak
Lime, etter smak
Lønnesirup, etter smak

Brennesle er så BRA! Hva med å lage en grønn pinneis med masse god næring? Sammen med ingefær, lime, banan og lønnesirup blir dette superfriskt og skikkelig godt. Perfekt på varme sommerdager!

  • Enkelt

Fremgangsmåte

Tips! Tidlig på våren kan vi plukke hele planten. Utover sommeren blir planten kraftig og trevlete – da bruker vi bare toppskudd og fine blader. Bruk hansker når du plukker brennesler. Er du uheldig og brenner deg kan du åpne stilken og smøre på saften, eller klemme hardt rundt et blad og gjøre det samme – brennesle inneholder nemlig sin egen motgift.

(Visited 603 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig
1-2 min

Forvell brennesler

Skyll brenneslene godt. Kok opp litt vann i en gryte og ha brenneslene oppi (du skal ikke bruke mye vann, det trenger ikke dekke neslene). Dampes under lokk til de faller litt sammen, ca 1-2 minutter.

2
Ferdig

I foodprosessor

Ha kokevannet og nesler i en foodprosessor og kjør noen minutter. Ta i mer vann hvis du trenger for at det skal gå rundt. Obs! har du mye oppi kan det sprute litt, kjør heller to omganger.

3
Ferdig

Sile

Bruk en grov sil slik at du får bort det meste av trevlene. Har du en god foodprosessor kan det være du får alt gjennom selv om du har plukket med litt harde stilker. Restene kan du bruke i pasta eller til å lage en god, grønn te.

4
Ferdig

Brenneslevann, banan og ingefær

Kjøres i foodprosessor til en helt glatt masse. Har du noe brenneslevann igjen kan du fryse ned for senere bruk, for eksempel i en smoothie. Smak deg litt frem; kanskje kan du ha i mer banan eller mer brennesler?

5
Ferdig

Smak til med lime og lønnesirup

Prøv deg fram til du finner en smak du liker.

6
Ferdig

Evt. i ismaskin

Konsistensen blir best i ismaskin, men du kan også putte røra rett i formene. Da blir isen litt hardere, men den smaker fortsatt like godt!

7
Ferdig
4-6 timer

I former og i fryseren

Frys 4-6 timer (hvis du ikke har kjørt i ismaskin først, da går det fortere).

Hanne

forrige
Hylleblomstsaft
neste
Verdens beste sjokoladekake

Legg til kommentar